Yoseph Haddad komt naar Nederland!

Yoseph Haddad is een jonge Israëlische Arabische christen die zich inzet voor de Arabische gemeenschap in Israël. Hij doet geweldig werk voor Israël en zet zich met volle overtuiging in om de mooie kanten van de staat Israël en de werkelijke situatie van de Israëlische Arabieren te laten zien. 

Yoseph heeft gediend bij de Golani Brigade, de elite-eenheid van het Israëlische leger. Tijdens een campagne in de Tweede Libanese oorlog (2006) vloog er een raket vlak langs Yoseph heen die vlak achter hem tot ontploffing kwam. De kracht was zo sterk dat hij zwaargewond raakte. Hij verloor zijn voet en had meerdere wonden over zijn hele lichaam en gezicht.

Revalideren bij Beit Halochem

Yoseph moest ruim een jaar revalideren in een centrum van Beit Halochem. Het herstel was een lang proces, maar het is gelukt! Wonderlijke medische ingrepen en toegewijde behandelingen hielpen Yoseph door deze moeilijke tijd heen. Yoseph’s voet werd daarbij weer vastgemaakt en hij kan zelfs weer voetballen! Beit Halochem is als een tweede thuis voor Yoseph, een tweede thuis en een tweede familie, een plek waar je gewoon jezelf kunt zijn en waar je elkaar begrijpt! Yoseph is lid van het voetbalteam van Beit Halochem, een team met gehandicapte veteranen die een paar jaar terug trots het Israëlisch kampioenschap heeft gewonnen van valide voetballers! “Dat is de kracht die je bij Beit Halochem ervaart.” Aldus Yoseph Haddad.

Na deze gebeurtenissen besloot Yoseph zijn leven om te gooien. Hij wenst verandering teweeg te brengen bij Israëlische Arabieren en de kloof tussen Joden en Arabieren te overbruggen door de onder andere mooie kanten te laten zien van de Israëlische samenleving.

Ontmoet Yoseph en Nati

Yoseph heeft bewezen niet alleen een dappere soldaat op het slagveld te zijn, maar ook een dappere man die strijdt voor waarheid tegen de vele vijanden die Israël aanvallen met leugens en propaganda. Hij werkt onvermoeibaar door om Israël te verdedigen. Hij deelt zijn boodschap over de hele wereld.

Dit najaar komt Yoseph naar Nederland om zich in te zetten voor Beit Halochem. Hij zal samen met Nati spreken op verschillende locaties in Nederland. Wil je hem ontmoeten en zijn persoonlijke verhaal horen? Schrijf je onderaan de site in op de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Bedankt voor uw steun!

Recente artikelen

Tags

Volg ons op Instagram