Over ons

Beit Halochem Nederland is de organisatie die activiteiten organiseert en fondsen werft ten behoeven van Beit Halochem centra in Israël. Onze organisatie faciliteert tevens evenmenten, reizen voor leden van Beit Halochem bij sport en culturele manifestaties in Nederland.

Beit Halochem biedt hulp aan gewond geraakte veteranen, slachtoffers van terreuraanslagen en families van de slachtoffers in Israël. De mensen krijgen de kans om zowel fysiek als mentaal te revalideren en weer terug te keren in de maatschappij. Hiervoor worden veel middelen en mensen ingezet.

Lees ook onze financiële verantwoording

Doel van de stichting

Onze stichting heeft als voornaamste doel om fondsen te werven voor de vele projecten van Beit Halochem.
 
Daarnaast heeft de stichting in Nederland ook als doel om informatie te verstrekken rondom het werk van Beit Halochem en ondersteuning te bieden wanneer leden van Beit Halochem naar Nederland komen.

Wat doen wij?

Door gerichte activiteiten en actieve begeleiding worden slachtoffers van terreur en gewond geraakte veteranen opgevangen, zowel mentaal als fysiek. Ze worden geholpen met het verwerken van het trauma en leren omgaan met de gevolgen van wat hun is overkomen. Waarbij het vaak gaat om invaliditeit en hun specifieke problemen.

Daarnaast wordt door een verblijf in een centrum van Beit Halochem voorkomen dat iemand die invalide is geraakt, in een sociaal isolement terechtkomt. Samen optrekken met familie en vrienden gedurende het revalidatieproces is een wezenlijk onderdeel van de Beit Halochem aanpak.

Hoe kun jij helpen?

Steun ons met een donatie

Meld je aan als vrijwilliger

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Volg ons via sociale media