Avigdor Kahalani

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1573225903958{margin-top: -140px !important;background-color: #000000 !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2019″ img_size=”full” add_caption=”yes” style=”vc_box_rounded” onclick=”link_image” css_animation=”fadeIn”][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Maak kennis met Israëlische legende Avigdor Kahalani

Om met u de bevrijding en hereniging van Jeruzalem in juni 1967 na de Zesdaagse Oorlog te vieren, organiseert Beit Halochem speciaal voor u een ontmoeting met Brigadegeneraal Avigdor Kahalani, een nationale held in Israël. Wit u persoonlijk kennismaken met Avigdor? Dan kan dat via een Zoom meeting op 8 juni  om 17.00 uur aanstaande. Meld u dan aan via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op.
[/vc_column_text][vc_count_down count_down=”Jun 8, 2020 17:00″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_images_carousel images=”2032,2033″ img_size=”medium”][vc_column_text]

Wanneer?

[/vc_column_text][vc_text_separator title=”8 juni om 17.00 uur”][vc_column_text]

Geef u nu op

[/vc_column_text][ninja_form id=”2″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Wie is Avigdor Kahalani?

Kahalani werd in 1944 geboren in Ness Ziona, een stadje ten zuiden van Tel Aviv. In 1962, op achttienjarige leeftijd, werd hij opgeroepen om zijn dienstplicht te vervullen in het Israëlische leger, waar hij zich al snel ontpopte tot een geboren leider. Binnen twee jaar slaagde hij met lof voor zowel een opleiding tot tankcommandant als een opleiding tot officier.

Tijdens de Zesdaagse Oorlog had hij de leiding over een M-48 Patton tankcompagnie. Op weg naar el-Arish, in het noorden van de Sinaï, stuitte zijn eskadron op een hinderlaag. Zijn tank, die al vol deuken en kogelgaten zat van de gevechten eerder op de dag, werd geraakt door een mortier en vatte vlam. Kahalani liep hierbij derdegraads brandwonden op over vrijwel zijn hele lichaam. Voor zijn moed ontving hij de Distinguished Service Medal; een medaille voor uitzonderlijke dienst.

Dit was echter niet het einde van Kahalanis militaire carrière. In tegendeel. Zodra hij weer fit genoeg was keerde hij terug naar de IDF. Toen in 1973 de Jom Kippoeroorlog uitbrak was hij inmiddels gepromoveerd tot luitenant-kolonel en had de leiding over een eigen bataljon. Dit 77ste bataljon had, samen met de inmiddels notoire 7e pantserbrigade waar het bataljon onderdeel van uitmaakte, de herculische taak om de Golanhoogten te verdedigen tegen aanvallen van het Syrische leger. Met meer dan 50.000 man en 1200 tanks was het Syrische leger veruit superieur en leek een Syrische overwinning onvermijdelijk, maar David hield dapper stand tegen Goliath en versloeg de reus in drie dagen. Het was een keerpunt in de Jom Kippoeroorlog en Kahalani ontving hiervoor de hoogste Israëlische militaire onderscheiding.

Na zijn periode bij de IDF begon Kahalani aan de politieke carrière. Hij werd locoburgemeester van Tel Aviv en later lid van de Knesset. In 1996 vormde hij zijn eigen partij en won vier zetels. In een coalitie van Benjamin Netanyahu werd hij aangesteld als Minister van Binnenlandse Veiligheid. Later sloot hij zich aan bij de Likoed.

Kahalani schreef twee boeken over zijn ervaringen tijdens zowel de Zesdaagse Oorlog als de Jom Kippoeroorlog. Sinds 2007 is hij voorzitter van Ha’aguda Lema’an Hachayal, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van Israëlische soldaten.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]